Kirjaudu
Tilaa palvelu
Sähköposti:
Salasana:
Salasana hukassa? Uusi salasana tästä

Haastatteluja ja videoita opettajalle

Täydennyskoulutusta tauolla tai omalla kotisohvalla!

Tänne on koottu Music Drive-In -materiaalit, jotka on ensisijaisesti tarkoitettu opettajan omaan käyttöön, niin inspiraatioksi kuin oman osaamisen täydentämiseksi!

Kokonaisuudet ovat:

  • - Henna Sumelles - ajatuksia alakoulun musiikinopetuksesta
  • - Minna Huotilainen - aivotutkijan näkökulma musiikin opettamiseen
  • - Petri Kentala - vinkkejä rumpujensoiton opettamiseen
  • - Pauliina Linnosaari-Koistinen - ajatuksia laulun opettamisesta koulussa

Videot & opetusmateriaalit

Henna sumelleksen ajatuksia alakoulun musiikinopetuksesta

Musiikinopettaja Henna Sumelles kertoo oman koulunsa musiikinopetuksesta. 11-osaisessa videosarjassa aiheina mm. mikä on tärkeää musiikinopetuksessa tai miten opetussuunnitelma toteutuu käytännössä. Hae inspiraatiota tai rohkaisua, peilaa omaa opetustasi! 

Konkreettinen työväline Hennalta Music Drive-In:lle: 
Kuukauden klassikot on tapa tutustuttaa oppilaat klassisen musiikin klassikoihin! Sama lista on käytössä koko alakoulun ajan, ja silloin tällöin tunneilla kuunnellaan Kuukauden klassikko ko. kuukauden valikoimasta. Näin vähitellen vuosien myötä kappaleet tulevat tutuksi! Kuukauden klassikoista löytyy nyt myös Spotify-lista.

Nuotit

Aivotutkija minna huotilaisen  ajatuksia musiikin tärkeydestä koulussa:

Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo videoilla siitä, mitä tapahtuu aivoissa musiikkia kuunneltaessa tai musisoidessa ja miksi musiikin harrastaminen on ihmiselle terveellistä.

Aivotutkijan näkökulmasta koulun musiikintunneilla on suuri merkitys oppilaille. Musiikinopetus on yksi suomalaisen peruskoulujärjestelmän vahvuus, joka tuo toiminnallisuutta rytmittämään koulupäivää, ja helpottaa näin muiden asioiden oppimista. 

Minnan sanoin: "Musiikinopettaja on oppimisen mahdollistaja koulussa!"

- Videot 1-4 on suunnattu myös oppilaille

- Videot 5-9 on ajateltu opettajalle

Tehtävät

Petri Kentalan vinkkejä rumpujen opettamiseen:

Rumpujen soittamisen perusasiat haltuun tai kertaukseen rumpali Petri Kentalan ohjeilla. Vinkkejä oppilaiden ohjaamiseen rumpujensoiton perusasioissa sekä mm. tiivis opastus rumpujen virittämiseen ja vaimentamiseen. 

Äänet

PAULIINA LINNOSAARI-KOISTISEN AJATUKSIA LAULUNOPETTAMISESTA:

Pauliina Linnosaaren videoilla on vinkkejä lauluopettamisen tueksi kouluissa. Pauliina Linnosaari kertoo Lauluavaimen ideologiasta ja siitä kuinka jokainen voi kehittyä laulamisessa ja miten esim. arkoja oppilaita voi tukea ja rohkaista laulamisessa.

Palvelun ulkopuoliset linkit

Matti Ruipon kirjoittama Bändikamat: Opas bändilaitteiden käyttäjälle auttaa monissa bändisoittimiin liittyvissä teknisissä kysymyksissä.  

Kirjan verkkoversio löytyy täältä

Kommentit

Kommentoi

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida.