Kirjaudu
Tilaa palvelu
Sähköposti:
Salasana:
Salasana hukassa? Uusi salasana tästä

Tietotekniikkaa musiikintunneille

Sopivia ohjelmia ja sovelluksia musiikintunneille!

Erilaisia musiikkiin liittyviä sovelluksia on valtavat määrät, mutta mitkä niistä ovat käyttökelpoisia? Alta löytyy Music Drive-In:in ensimmäinen koonti toimivista ohjelmista.

Sivun alareunassa myös lainaus uuden opetussuunnitelman perusteista liittyen tieto- ja viestintäteknologiaan.

Katso myös materiaalipaketti Elektroninen musiikki koulussa

Videot & opetusmateriaalit

Sovellukset ja ohjelmat on jaoteltu kahteen osaan: kaikille koneille ladattavat ohjelmat sekä opettajan koneelle ladattavat ohjelmat. Perusteena tähän jakoon on niin ohjelmien käytettävyys kuin hintakin, yksinkertaiset ja ilmaiset ohjelmat voi ladata kaikille koneille, ja monipuolisemmat (usein myös kalliimmat) riittävät yhdellä (opettajan) koneella. Toki jos budjetissa on joustoa ja oppilaiden kanssa tehdään paljon vaikkapa äänityksiä, voi joidenkin kalliimpien ohjelmien lataaminen kaikille koneille olla tarpeellista.

Näitä listauksia on tulossa pian myös lisää!

 

Nuotit

Tehtävät

Äänet

Palvelun ulkopuoliset linkit

Ipad musiikinopetuksessa on musiikkiin erikoistuneen luokanopettajan, Arto Joutsimäen kokoelma musiikin opetukseen soveltuvista appseista. E-kirjassa on myös esittelyvideot monista sovelluksista.

Alta löytyy kirjassa esitellyt sovellukset listattuna. Koko kirjan voi ladata ilmaiseksi App Storesta. 


Tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen uudessa opetussuunnitelmassa

Tieto- ja viestintäteknologinen (tvt) osaaminen on tärkeä kansalaistaito sekä itsessään että osana monilukutaitoa. - - Tieto- ja viestintäteknologiaa hyödynnetään suunnitelmallisesti perusopetuksen kaikilla vuosiluokilla, eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa sekä muussa koulutyössä.

Tieto- ja viestintäteknologista osaamista kehitetään neljällä pääalueella:

  1. 1. Oppilaita ohjataan ymmärtämään tieto- ja viestintäteknologian käyttö- ja toimintaperiaatteita ja keskeisiä käsitteitä sekä kehittämään käytännön tvt-taitojaan omien tuotosten laadinnassa.
  1. 2. Oppilaita opastetaan käyttämään tieto- ja viestintäteknologiaa vastuullisesti, turvallisesti ja ergonomisesti.
  1. 3. Oppilaita opetetaan käyttämään tieto- ja viestintäteknologiaa tiedonhallinnassa sekä tutkivassa ja luovassa työskentelyssä.
  1. 4. Oppilaat saavat kokemuksia ja harjoittelevat tvt:n käyttämistä vuorovaikutuksessa ja verkostoitumisessa.
 

Kaikilla näillä alueilla tärkeätä on oppilaiden oma aktiivisuus ja mahdollisuus luovuuteen sekä itselle sopivien työskentelytapojen ja oppimispolkujen löytämiseen. Tärkeätä on myös yhdessä tekemisen ja oivaltamisen ilo, mikä vaikuttaa opiskelumotivaatioon. Tieto- ja viestintäteknologia tarjoaa välineitä tehdä omia ajatuksia ja ideoita näkyväksi monin eri tavoin ja siten se myös kehittää ajattelun ja oppimisen taitoja.

  

Kommentit

Kommentoi

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida.