Kirjaudu
Tilaa palvelu
Sähköposti:
Salasana:
Salasana hukassa? Uusi salasana tästä

Tutustumisleikkejä

Näillä vuosi käyntiin!

Tänne on koottu hyviä ja toimivia lämmittely- ja tutustumisleikkejä vuoden ensimmäisille tunneille. Näitä voi myös hyödyntää pitkin vuotta vaikka sijaisvarastona. 

Harjoitukset ovat jääneet reppuun ja ahkeraan käyttöön useiden huippupedagogien kursseilta. Kiitos ja kunnia kuuluvat ainakin Soili Perkiölle, Reijo Aittakummulle, Esa Lamposelle, Sami Niemiselle ja Karoliina Helmiselle.

Harjoitukset sopivat kaikenikäisille (muutamissa maininta yläkoulu). Jos ryhmä on uusi, kannattaa lähteä helposti lähestyttävistä harjoituksista. 

Alta löytyy lisäksi valikoituja nuotteja, jotka sopivat hyvin vuoden ensimmäisiksi lauluiksi!

Videot & opetusmateriaalit

tutustumisleikkejä ja lämmittelyharjoituksia

Vuoden ensimmäisille musiikintunneille toimivia harjoituksia!

Tutustumisleikkejä-pdf:llä on 12 erilaista lämmittely-, ryhmäytymis- ja tutustumisleikkiä. Osasta löytyy alta myös videot, jotka on tarkoitettu lähinnä opettajalle katsottavaksi, jotta leikkejä on helpompi luokassa ohjata.

Evoluutio-leikki on hauska ja moneen tilanteeseen sopiva peli, jossa kivi-paperi-sakset -pelillä edetään evoluution portaita ameebasta ihmiseksi.

Seitsemän kehonosaa on hyvä lämmittelyharjoitus, jolla kehon nivelet tulevat tutuksi.

Palló-kizzan alkulämmittelyt sopivat hyvin myös tunnin ja vuoden alkuun -  varsinkin jos suunnitelmissa on aloittaa syksyn alussa nokkahuilun opiskelu, sillä Palló-kizzalla on kokonainen nokkiskoulu!

Peili sekä 7 kehonosaa -harjoituksiin löytyy lisäksi alta Spotify-ehdotukset taustamusiikiksi. Harjoituksiin käy hyvin monenlainen musiikki, joten voit myös valita oman musiikin.

Nuotit

kohti rytmiä - rytmisiä tutustumisharjoituksia

Näissä tutustumisleikeissä rytmi on tärkeässä sivuroolissa. Ne soveltuvatkin valmistaviksi harjoituksiksi pulssin ja yhteisen rytmin hahmottamiseen. Seuraa johtajaa -leikissä tutustutaan kehorytmeihin, joten se on hyvä lämmittelyharjoitus bodyperkussioita varten.

Alkulämmittelyharjoituksia 1&2 ovat minimalistisesta musiikista vaikutteita saaneita harjoituksia, mutta sopivat hyvin rytmisiksi tutustumis- ja lämmittelyharjoituksiksi mille tahansa musiikin tunnille.

Tehtävät

ääniharjoituksia (ilman laulua)

Ääntä voi herätellä myös ilman laulamista - näissä seuraavissa leikeissä ääntä käyttää monipuolisesti huomaamattaan. 

Äänet

näillä lauluilla vuosi käyntiin!

Tässä kootusti Music Drive-In -nuotteja, jotka sopivat hyvin vuoden ensimmäisille musiikintunneille. Alla ehdotukset kappaleista luokkatasoittain. (Nämä ovat vain ehdotuksia, opettaja tuntee oppilaansa parhaiten!):

  • - 1-2 luokka: Kumma kala (Kizzat-tuotantoa), Värikäs kansa
  • - 1-4 luokka: Värikäs kansa, Clap your hands
  • - 3-5 luokka: Chocolate, Clap Your Hands, Sammakko-kaanon
  • - 6-9 luokka: Tiisu - Tänään sä musta hullaannut

Kappaleista voi lähteä rakentamaan myös halutessaan isompaa opetuskokonaisuutta, mm. kappaleista Värikäs kansa ja Chocolate löytyy enemmänkin materiaalia Music Drive-In -sivustolta.

Palvelun ulkopuoliset linkit

Kumma kala -kappaleesta löytyy Kizzojen Youtube-video:

Kommentit

23.5.2018 - 10:15
D- molli versio tulossa!
17.5.2018 - 12:19
oi jospa saisi Tiisun nuotin Dm-sävellajiin

Kommentoi

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida.