Kirjaudu
Tilaa palvelu
Sähköposti:
Salasana:
Salasana hukassa? Uusi salasana tästä

9. Soitto- ja laulumateriaali

Tämä materiaalipaketti on listaus kaikesta soitto- ja laulumateriaalista. Osa materiaalista löytyy useammankin otsikon alta. Usein kappaleet liittyvät myös johonkin muuhun materiaalipakettiin, jolloin lisäideoita kappaleiden käyttöön löytyy ko. materiaalipaketista.


  • Ohjeita Käyttöopastus-kohdasta:
  • 4. PIENILLE VAI ISOILLE? 

Jokainen opettaja tuntee oppilaansa parhaiten. Joillakin on musiikkia kerran viikossa, toisilla useampi tunti viikossa. Opettaja voi itse valita ryhmälleen sopivan tasoista materiaalia.

6. NUOTIT

Komppilapuissa soinnut on laitettu laatikoihin. Neliöt visualisoivat neljäsosasykettä ja isommat laatikot tahteja. Näin hahmottaa helposti kuinka monta iskua sointu kestää ennenkuin se vaihdetaan seuraavaan. 

Sointujen värit tulevat kuvionuottien väreistä. Voit halutessasi käyttää myös värejä opetuksessa. Music Drive-In käyttää kuvionuotteja vain sävelen/soinnun sävelkorkeuden hahmottamisen tukena:

(C-punainen, D-ruskea, E-harmaa, F-sininen, G-musta, A-keltainen, H-vihreä)

Halutessaan instrumentteihin voi lisätä kuvionuottitarrat tai vastaavat värit omalla tavalla. Kuvionuottitarroja voi tilata osoitteesta  www.resonaari.fi. Tarroja voi käyttää kitarassa, bassossa, pianossa ja laattasoittimissa. Lisäksi Musiikin Mestarit -kirjasarjassa on pianon koskettimille sopiva kuvionuotti"sapluuna". Se on paperista ja yhden oktaavin mittainen. Lisätietoja kuvionuoteista löytyy Resonaarin sivuilta.