Kirjaudu
Tilaa palvelu
Sähköposti:
Salasana:
Salasana hukassa? Uusi salasana tästä

Sibelius 150 vuotta

Music Drive-In -materiaaleilla Sibeliusta voi juhlistaa monella tavalla: Sibelius soimaan X 4 on oppitunnin mittainen aktiiviseen kuunteluun pohjautuva Sibelius-paketti, joka sopii kaikenikäisille!

Sivuille on myös koottu juhlavuoteen liittyviä linkkejä, joista löytyy monipuolisesti materiaalia Sibeliuksen elämästä ja sävellyksistä. Näiden avulla voi oppilaiden kanssa luoda halutessaan laajankin Sibelius-projektin.

Videot & opetusmateriaalit

  • Sibelius soimaan X 4
  • Sibeliuksen musiikkia aktiivisesti kuunnellen - 1 oppitunnin tutustumispaketti Sibeliuksen musiikkiin. Neljä tapaa kuunnella Sibeliusta:
  1.   1. Piirtäen
  2.   2. Parin kanssa
  3.   3. Liikkuen
  4.   4. Rytmitellen
  • Lisäksi ohessa on opettajalle lyhyet kuvaukset ehdotetuista kappaleista. Ehdotuksemme on, että ensin toteutetaan toiminalliset kuuntelutehtävät ja vasta sen jälkeen voi halutessaan tutustua teosten taustoihin.
  • Tehtävän toteuttamiseen tarvitaan paperia, värikyniä, pahvimukeja (voi korvata myös paperilla) ja lankaa. Kuunteluun liittyvät kappaleet löytyvät Spotify-listalta. Osa kappaleista löytyy alta myös Youtube-linkkeinä.
  • Tehtävän voi tehdä yhden oppitunnin aikana, tai sitä voi oppituntien ohella hyödyntää vaikka teemapäivissä tai antaa sijaisen tehtäväksi - se ei vaadi ohjaajalta musiikillisia taitoja.

Nuotit

Ne Sibeliuksen sinfoniat on uutuus Näppäreiden ohjelmistosta, ja se on Mauno ja Aili Järvelän käsialaa.
Koko sovitus stemmoineen löytyy täältä.

"Mauno Järvelän kehittämä Näppäripedagogiikka on kansanmusiikkilähtöinen musiikkikasvatusfilosofia, joka pyrkii edistämään musiikista ja musiikin tekemisestä saatavan henkisen pääoman tasavertaista jakaantumista. Kasvatusfilosofia on kehittynyt suomalaisen, perinteisesti taidemusiikin hallitseman musiikinopetusjärjestelmän kyljessä. Näppäriaatteen mukaan musisoimisen tulisi olla luonteva osa ihmisten arkea ja kanssakäymistä. Näppäripedagogiikan keskeisiin ajatuksiin kuuluu, että harrastuspohjaa laajentamalla tuodaan hyvä ja laajakatseinen musiikkisuhde kaikkien ulottuville estämättä kuitenkaan lahjakkuuksien esille tuloa." Lisätietoa Näppäreistä...

Tehtävät

Sibeliukselle kaikki oli musiikkia

"Tuoksut, sanat, maut, tunteet, värit, sävelet, maisemat, kosketukset. Kaikki oli minulle yhtä ja samaa musiikkia.”

Esimerkiksi teemapäivään sopiva 7 eri pisteen kierros, jossa tutustutaan kuunnellen Sibeliuksen musiikkiin ja samalla tutkitaan ihmisen eri aisteja.

Palvelun ulkopuoliset linkit

Sibelius-rap on Sibeliuksen 150-vuotissäätiön tilausteos.

Soiva Metsä on kuvakirja, joka vie elämykselliselle aikamatkalle Jean Sibeliuksen maailmaan kuvan, tekstin ja musiikin avulla. Tarinassa ja kirjan aukeamilla soi Sibeliuksen musiikki. Kirjan voi tilata esim. täältä >>

Tässä vielä mielenkiintoisia Sibelius linkkejä:

Kommentit

29.9.2015 - 10:44
Hei! Lisää Sibeliusta on tulossa!
29.9.2015 - 09:03
Moi! Koulussamme on 8.12 "pajapäivä", jossa alakoulun opet keksivät jokainen jotain keksimänsä puuhaa aiheesta Sibelius. Olisiko lisää vinkkejä, mitä 1-6 luokkalaiset voisivat puuhata musatunnilla aiheena Sibelius. Olisiko mahdoillista saada näitä vinkkejä seuravaan päivitykseenne?

Kommentoi

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida.