Kirjaudu
Tilaa palvelu
Sähköposti:
Salasana:
Salasana hukassa? Uusi salasana tästä

1900-luku

1900-luvun musiikki -kokonaisuuden avaa Gustav Holst ja Planeetat-sarja. Tähän teokseen tutustutaan liikkeen avulla. Samaa ideaa voi hyödyntää myös muiden säveltäjien musiikeilla.


1900-luvulla nousi taidemusiikin rinnalle myös populaarimusiikki, siitä löytyy lisää materiaalia mm. kohdasta Populaarimusiikin vuosisata.

Lisäksi materiaalipaketissa Näyttämömusiikki on materiaalia myös 1900-luvun musiikin käsittelyyn, mm. musikaali ja elokuvamusiikki.

Videot & opetusmateriaalit

Gustavus Theodore von Holst (1874–1934) oli englantilainen säveltäjä, jonka tunnetuimpiin sävellyksiin kuuluu orkesterisarja Planeetat (1914–1916). Sävellysten inspiraation lähde ei ollut tähtitieteellinen, vaan enemmänkin astrologinen ja mytologinen. Osat on otsikoitu antiikin jumalien mukaan, esimerkiksi Mars - ”sodan tuoja”.

Teosta voikin hyödyntää opetuksessa monipuolisesti - tähtitieteestä historiaan ja mytologiaan. Tämän kokonaisuuden voi myös yhdistää elektronisen musiikin Biophilia-opetusmateriaaleihin, joista pari opetuspakettia on esitelty Music Drive-In -materiaalipaketissa Elektroninen musiikki koulussa >>

Nuotit

Tehtävät

Minimalismin toisto ja sarjallisuus innostivat säveltäjiä 1960-luvulta lähtien. Näin syntyi minimalistinen eli repetitiivinen (repetitio = toisto) musiikki. Etenkin Philip Glassin, Steve Reichin ja Terry Rileyn musiikki yhdistetään minimalismiin: he ovat tyylisuunnan oleellisimmat edustajat.

Alla minimalistisen musiikin innoittamia sävellysideoita. Koko materiaalipaketti löytyy kohdasta:

Minustakin säveltäjä > Sävelletään minimalistisesti

Äänet

  • G.Holst: Mars
  • G.Holst: Venus
  • G.Holst: Jupiter
  • G.Holst: Merkurius
  • G.Holst: Merkurius

Palvelun ulkopuoliset linkit

Kommentit

Kommentoi

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat kommentoida.